Σεμινάρια Υφαντικής Τέχνης με την Βασιλική Σοφιανού κάθε Σαββάτο!! Μαθήματα patchwork και quilting, κάθε Πέμπτη με την Μάνια!!! Σεμινάρια δημιουργικής ραπτικής (τσάντες, σακίδια, νεσεσέρ, κούκλες, travellers bags, cosmetic bags κ.α.). Ολιγομελή τμήματα !! Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες!!!! Δηλώστε συμμετοχή!

Arrow up
Arrow down
Βρίσκεστε εδώ: Home / Recent blog posts

Η Κλωθώ BLOGάρει!!

Θέματα που αφορούν την Κλωθώ.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.

Τα χέρια μας, χωρίς αυτά... τι σημασία έχει ποιο χρησιμοποιούμε άλλωστε για αυτό έχουμε δύο! Εγώ πάντως είμαι ευγνώμων για τα δικά μου και για αυτό τώρα που το σκέφτομαι βάφω τα νύχια μου και φοράω δαχτυλίδια, για να τα στολίζω!

Πολύ καιρό ήθελα να γράψω ένα τέτοιο άρθρο και ήρθε η ώρα εφόσον διανύουμε την εποχή του πλεξίματος. Πριν όμως από όλα θα σας μιλήσω για το σόι μου!

Από την πλευρά της γιαγιάς μου της Ζακυνθινής, Ντάνας, όπου ήσαν επτά αδερφές, Δήμητρα, Βούλα, Ζανέτη, Πηγή, Αγγέλικα και Πατρούλα (από το Κλεοπάτρα), γεννήθηκαν στην πρώτη γεννιά 12 παιδιά, ανάμεσα τους και η δική μου Μαμά Αθανασία. Από αυτήν την γενιά γεννήθηκαν στην συνέχεια 18 παιδιά κορίτσια και αγόρια, τα εγγόνια. Σε αυτήν την γενιά παρατηρήθηκε πώς τα Πρωτότοκα και τα Τριτότοκα παιδιά ανεξαρτήτου φύλου ήσαν αριστερόχειρες, ανάμεσα τους και εγώ. Τώρα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιγχεί το γεγονός αυτό στις επόμενες γενιές αφού οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρέφη ακόμα. Καταλαβαίνεται λοιπόν πώς στο σόι μου δεν μας κάνει εντύπωση η αριστεροχείρια εφόσον το ποσοστό μας είναι μεγάλο.

Στον υπόλοιπο κόσμο όμως το ποσοστό αυτό είναι 1 αριστερόχειρας στους 10 ανθρώπους και για αυτόν τον λόγο όλα τα πράγματα που χειριζόμαστε είναι φτιαγμένα πρωτίστως για δεξιόχειρες όπως γράψιμο από τα αριστερά προς τα δεξιά (που δεν βολεύει τους αριστεροχειρες), μαχαίρια, ψαλίδια μέχρι και οι τετράγωνοι χάρακες patchwork είναι για δεξιόχειρες. Ο αριστερόχειρας λοιπόν από την ώρα που θα γεννηθεί σε αυτόν τον "δεξιό" κόσμο προσαρμόζεται και τον κάνει κτήμα του εφευρίσκοντας διαφόρους και εναλλακτικούς τρόπους να χρησιμοποιεί τα διάφορα εργαλεία και τις διάφορες τεχνικές για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσμτα χωρίς να παραπονιέται εφόσον είναι η φύση του.

Ο δειξιόχειρας όμως που αυτό δεν το καταλαβαίνει, μόλις δει έναν αριστερόχειρα να πραγματοποιεί μία εργασία στην αρχή σαστίζει μέχρι να καταλάβει πώς βρίσκεται μπροστά σε ένα αριστερόχειρα και το πρώτο σχόλιο που κάνει είναι πώς είμαστε ανάποδοι. Δεν θα επεκταθώ σε άλλους σχολιασμούς θα αρκεστώ να σας πω πώς η δική μου η γιαγιά με φώναζε "Ζερβοκουτάλα"! Βέβαια ο κόσμος έχει αλλάξει και έχουν περίπου σταματήσει οι διάφορες πρακτικές που έδειχναν και πολλές φορές επέβαλλαν σε ένα παιδάκι το "καλό" χεράκι!

Τα τελευταία έξι χρόνια που ασχολούμε με την Χειροπλεκτική στο μαγαζί μου και διδάσκω καθημερινά έχω συναντήσει πάρα πολλές μορφές αυτού του μύθου με την αριστεροχειρία και ενδεικτικά θα σας πω μερικά από αυτά που έχω ακούσει όπως, Δεν μου έμαθε η μητέρα μου να πλέκω γιατί είμαι αριστερόχειρας και μου έλεγε πώς δεν μπορούσε γιατι είμαι ανάποδη, Θέλω να μάθω να πλέκω αλλά φοβάμαι πώς δεν θα μπορέσω γιατί είμαι αριστερόχειρας, Μπορείς να μου δείξεις λίγο αλλά να ξέρεις πώς είμαι αριστερόχειρας, Δεν έμαθα γιατί η μαμά μου έπλεκε με το αριστερό και εγώ είμαι δειξιόχειρας  κτλ.

Έτσι σας παραθέτω μερικούς κανόνες για να απεμπλακούμε από αυτόν τον μύθο.

1. Οι αριστερόχειρες μαθαίνουν και πλέκουν βελόνες κανονικά όπως οι δεξιόχειρες. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν κάποιος δεξιόχειρας δείξει ανάποδα στον αριστερόχειρα νομίζοντας πως έτσι θα τον βοηθήσει είναι λάθος.

2. Οι αριστερόχειρες πλέκουν βελονάκι ανάποδα από τους δεξιόχειρες εφόσον κρατούν το βελονάκι με το αριστερό τους χέρι. Σε αυτή την περίπτωση για να διαβάσετε ένα σχέδιο αν μπερδεύεστε, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη πάνω από το σχέδιο και να διαβάσετε μέσα από τον αυτόν. Για να διδάξετε έναν αλλόχειρα να πλέξει βελονάκι καθίστε απέναντι του και όχι πλάι του ώστε να σας βλέπει καθρέφτη, είναι πολύ εύκολο. Πείτε του απλά να μιμηθεί τις κινήσεις σας.

3. Οι αριστερόχειρες να μην φοβούνται και να μην βάζουν φραγμούς στον εαυτό τους, να μην ακούν υποτιμιτικά σχόλια!

Ελπίζω να σας βοήθησα με αυτό μου το άρθρο άλλωστε και σας λέω πώς σαν αριστερόχειρας που είμαι μέσα στο κανάλι μας στο Youtube, MissKLOTHO έχουμε παραθέσει βιντεάκια που δείχνουν βελονάκι σε αριστερόχειρες.

Μαίρη Στασινή

 

Tagged in: klotho

Το δικό μου Splendid Sampler!!

 

Το Splendid Sampler είναι ένα πάπλωμα που αποτελείται από 100 και παραπάνω τετράγωνα 15Χ15cm φτιαγμένα με patchwork!! Η ιδέα ήταν της Pat Sloan και της Jane Davidson. Ήθελαν να ξεκινήσουν ένα έργο όπου θα προσκαλούσαν και θα ένωναν άτομα από όλον τον κόσμο. Κάλεσαν λοιπόν άλλους 83 σχεδιαστές patchwork και από τις 14/2/2016 κάθε εβδομάδα ανακοίνωναν δύο σχέδια δωρεάν μέσω διαδικτύου ώστε απανταχού στην γη οι παπλωματούδες να μπορούν να τα κάνουν πραγματικότητα η κάθε μία βάζοντας το δικό της χρωματολόγιο!!

Έτσι από καιρό τριγύριζε και στο δικό μου μυαλό να φτιάξω και εγώ ένα Splendid Sampler. Τα σχέδια τα είχα κατεβάσει όλα από πέρισυ όπου η Pat Sloan τα έδινε δωρεάν καθώς και αυτά που εντέλει δόθηκαν σαν μπόνους. Το σχέδιο από τον Μάρτιο του 2017 έχει κλειδώσει και όποιος θέλει μπορεί να το βρει αγοράζοντας το βιβλίο.

Έτσι λοιπόν στις αρχές Οκτωβρίου 2017 αποφάσισα να το πραγματοποιήσω. Έψαξα στην αποθήκη των υφασμάτων μου και ώς εκ θαύματος είχα φυλάξει υφάσματα από την σειρά Mirabelle Santoro που δύο χρόνια νωρίτερα υπήρχαν προς πώληση στο μαγαζί μου. b2ap3_thumbnail_mirabelle_klotho-1.JPG     b2ap3_thumbnail_mirabelle_klotho-8.JPGb2ap3_thumbnail_mirabelle_klotho-10.JPG     b2ap3_thumbnail_DSC00423m_klotho.jpg

Σπάνια κρατώ πράγματα από το μαγαζί για προσωπική μου χρήση τόσο πολύ καιρό, αλλά αυτά μου άρεσαν πολύ και επίσης τα βρίσκω εξαιρετικής ποιότητος και αντοχής σε σχέση με άλλα υφάσματα για patchwork που έχω έρθει σε επαφή. Δεν τα άφησα όμως έτσι, τα συνδύασα με δύο εκπληκτικά χειροβαμμένα υφάσματα και με άλλα που κατά καιρούς ψωνίζω και εγώ σαν παπλωματού!

b2ap3_thumbnail_DSC02189m.jpg

Αγόρασα έναν χάρακα σε ίντσες (το σχέδιο είναι σε ίντσες), γύρισα τον τάπητα στις ίντσες, έφτιαξα και την μηχανή μου και ξεκίνησα!! Το αποτέλεσμα σας το παραθέτω παρακάτω, μέχρι στιγμής έχω φτιάξει τα πρώτα 14 τετράγωνα και έπεται και συνέχεια! Στο τέλος θα τα καπιτονάρω και θα τα συνδέσω.

b2ap3_thumbnail_DSC02203m_klotho.jpg    b2ap3_thumbnail_DSC02204m_klotho.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02205m_klotho.jpg   b2ap3_thumbnail_DSC02192m_klotho.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02193m_klotho.jpg    b2ap3_thumbnail_DSC02194m_klotho.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02195m_klotho.jpg    b2ap3_thumbnail_DSC02196m_klotho.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02197m_klotho.jpg     b2ap3_thumbnail_DSC02198m_klotho.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02199m_klotho.jpg    b2ap3_thumbnail_DSC02200m_klotho.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02201m_klotho.jpg    b2ap3_thumbnail_DSC02202m_klotho.jpg

 

Οι εντυπώσεις μου είναι πώς αποτελεί μεγάλο σχολείο για αυτούς που θα το προσπαθήσουν διότι συνδυάζει πάρα πολλές τεχνικές από το κλασικό patchwork, το απλικέ, το English Paper Piecing, το Paper Piecing έως και το κέντημα, αλλά απαιτείται και μεγάλη ακρίβεια για καλό απότέλεσμα.

Επειδή όμως θα ήθελα να έχω παρέα και επειδή έχω αρκετές φίλες που θα ήθελαν να φτιάξουν και αυτές ένα δικό τους αποφάσισα να το κάνω και αυτό στην ομάδα Quilting Bee!!!

Κάθε Παρασκευή λοιπόν το απόγευμα (εκτός από την πρώτη Παρασκευή του μήνα όπου θα είναι αφιερωμένη εξ' ολοκλήρου στο millefiori) όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να έρχεται στην Κλωθώ και να δουλεύουμε μαζί αυτό το υπέροχο πάπλωμα με καφέ και κουλουράκια!! Η είσοδος είναι ελεύθερη αρκεί να δηλώσετε συμμετοχή! Χρειάζεται να ξέρετε και ραπτομηχανή.

 

Παρακάτω θα βρείτε τις διαδικτυακές διευθύνσεις ώστε να πάρετε μιά περαιτέρω γεύση!

 

http://blog.patsloan.com/pat-sloan-splendid-sampler-blocks.html

 

https://www.thesplendidsampler.com

 

https://www.thesplendidsampler.com/the-splendid-sampler-finished-quilt-gallery/

 

Επίσης πολλές φωτογραφίες θα βρείτε στο pinterest αν αναζητήσετε splendid sampler.

 

Καλή μας επιτυχία!!

 

 

Τo 2016 ήταν ιδιαίτερα επικοιδομητικό για την Κλωθώ!

Πρώτον, μας έφερε ένα νέο μέλος στην οικογένεια που σήμερα είναι 9 μηνών!!

b2ap3_thumbnail_20160919_011200_klotho.jpg

Δεύτερον, ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία στα σεμινάρια patchwork και δημιουργικής ραπτικής εφόσον είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή !! Μαζί με την Μάνια Χατζηιωαννίδη φτιάξαμε παπλώματα, τσάντες, σακίδια, κούκλες, αρκουδάκια, καλάθια διαφόρων τύπων και μεγεθών σε πολλά χρώματα και αρώματα διότι η κάθε μία από τις φίλες της Κλωθούς είναι μοναδική!! Αυτό μας έδωσε ώθηση και φέραμε μεγάλη ποικιλία από υφάσματα patchwork, δυσεύρετα στην Ελληνική αγορά που έδωσαν ξεχωριστό στυλ στο μαγαζί μας τα οποία λατρέψατε!!

b2ap3_thumbnail_bags98_klotho-1.JPGb2ap3_thumbnail_bags102_klotho-1.JPGb2ap3_thumbnail_bags108_klotho-3.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00267_klotho.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00538_klotho.JPGb2ap3_thumbnail_lostfoundlove_klotho-5.JPGb2ap3_thumbnail_neseser1_klotho-1.JPGb2ap3_thumbnail_karma_klotho-1.jpgb2ap3_thumbnail_mademoiselle_klotho-1.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00970_klotho.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00516_klotho.JPGb2ap3_thumbnail_20160912_174434.jpg

Τρίτον πήραμε μέρος στην Χειροτέχνικα 2016 για 4η συνεχή χρονιά όπου επιδείξαμε δείγματα της δουλειάς μας κάνοντας γνωστά και τα σεμινάρια μας στους Έλληνες χειροτέχνες!!

b2ap3_thumbnail_14794051_10154584803464871_1511900016_n_klotho.jpgb2ap3_thumbnail_14800713_10154584801874871_1610909869_n_klotho.jpg

Όσον αφορά το πλέξμο κινηθήκαμε στα ίδια επιτυχημένα πλαίσια πλέκοντας περισσότερα βαμβακερά νήματα επειδή ο χειμώνας του '16 ήταν μια ιδιαίτερα ζεστή χρονιά! Και πάλι προωθήσαμε τα αγαπημένα μας νήματα της ΚΑΤΙΑ και πάλι βοηθήσαμε της φίλες αλλά και τους φίλους μας να πλέξουν καταπληκτικά σχέδια από την Διεθνή Χειροπλεκτική!!

b2ap3_thumbnail_DSC00887_klotho.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00709_klotho.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00711_klotho.JPGb2ap3_thumbnail_friends45b_klotho.JPG

Το 2016 μας αφήνει μία πολύ μεγάλη παρακαταθήκη και να είστε σίγουροι πώς θα την αξιοποιήσουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε να σας ευχαριστήσουμε και να μας αγαπήσετε  περισσότερο το 2017!!

Σας ευχαριστούμε όλους και να είμαστε όλοι καλά!!

Μαίρη Στασινή

 

Τι να πεις κανείς για αυτό το νήμα που μπορεί και αναδεικνύει σχέδια του Vogue!!

Το μπολερό αυτό είναι από τα πολυαγαπημένα σχέδια της Κλωθούς!! Τολμήστε το και εσείς, ζητήστε το σχέδιο και την βοήθεια μας.

Degrade Sun λοιπόν!! Απίστευτη αίσθηση!!

DSC03258 klothoDSC03259 klothoDSC03261 klothodegrade16 klothodegrade13 klothodegrade14 klothodegrade15 klothodegrade16 klotho

Tagged in: Vogue

Άπαιχτα σκουφάκια!!! βρείτε τα στις φίλες της Κλωθούς και στα χειροποίητα αξεσουάρ...

b2ap3_thumbnail_DSC03000.JPGb2ap3_thumbnail_DSC02914.JPG

b2ap3_thumbnail_DSC02873.JPGb2ap3_thumbnail_DSC02875.JPGb2ap3_thumbnail_DSC02430.JPGb2ap3_thumbnail_DSC02428_20140220-114250_1.JPG

b2ap3_thumbnail_DSC02877.JPGb2ap3_thumbnail_DSC02443.JPG

 

 

b2ap3_thumbnail_DSC02993.JPG

 

Τι λέτε για ένα πόντσο αυτή την εποχή!!! Αλπακάς με βαμβάκι!!

b2ap3_thumbnail_DSC02525.JPG

b2ap3_thumbnail_DSC02940.JPG

Μία ευρύχωρη τσάντα από alpacotton!!!  για να το συνοδεύσουμε!!!

θα την βρείτε σύντομα στις ΚΙΤ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!!

b2ap3_thumbnail_DSC02905.JPG

 

b2ap3 thumbnail DSC02892b2ap3 thumbnail DSC02894

b2ap3 thumbnail DSC02494

Πολλά τα ανδρικά φέτος!! πλέκουμε για τους άνδρες μας... μεγάλους και μικρούς!!! Με merino tweed!!!

b2ap3 thumbnail DSC02905

Ένα σχέδιο του Vladimir Teriokhim, ένα ευρύχωρο jacket που φοριέται up side down!!! Πάρα πολύ ζεστό και άνετο αναδεικνύεται μέσα από το alpacotton με το λευκό του στημόνι!!!

Μπορείτε να το πλέξετε και εσείς, ζητήστε την μετάφραση από την Κλωθώ καθώς και την βοήθεια της!!!

Εγγραφή στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές και τα νέα μας!

secure payment by paypal

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ή ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

Συνεργαζόμαστε με

    elta porta porta

Το σύστημά μας έχει ρυθμιστεί έτσι, ώστε να σας προτείνει πάντα την φτηνότερο τρόπο αποστολής ανάλογα με το βάρος του εμπορεύματος και την περιοχή σας!

Επικοινωνία

 • Κυπρίων Ηρώων 3  - Ηλιούπολη ΤΚ 16341
 • +30 210 9919786
 • mary.stasini

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος

Δευτέρα-Τετάρτη 9:30-15:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9:30-14:30 και 17:30-20:30

Σαββάτο 9:30-15:00

Καλάθι αγορών

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.